Indhold: Om, Hotel, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejr, SoMe, Priser eller søg i verden - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Find togtider og billetpriser på togrejser i Europa

#Budapest

Ungarn

#Ungarn Togrejser til Ungarn Find information og inspiration om togrejser til Ungarn på siderne her. Du finder også generel rejseinformation og fakta om Ungarn. Visit Hungary Ungarn er...

Sammenlign priser på hotel

Sammenlign priser fra mere end 700 forskellige hotel og bookingsider for at finde den billigste overnatning på destinationen, kun 1 klik - samme hoteller, bare billigere.

Destinations Video

Find rejseinspiration fra destinationen i en af de gode rejsevideoer vi har fundet til dig fra Youtube.

Togrejser til Budapest, Ungarn

Her kan du se mere om togrejser, kort over station, information og link til jernbaneselskaberne hvor du kan finde mere om aktuelle køreplaner og ændringer i togtrafikken.

Med søgemaskine kan du søge efter øjeblikkets bedste tilbud på hoteller og lejligheder, med kun et klik kan du søge efter de bedste tilbud i de bedst kendte søgemaskiner og hotelsider. Du kan også finde turistinformation, vejr og vejrudsigt, helligdagskalendere og andre nyttige oplysninger.

Visit Budapest

Byen Budapest er med sine omtrent 2 millioner indbyggere dobbelt så stor som København og rummer alt, hvad man kan forvente sig af en moderne metropol. Den er hvert år besøgt af op mod 100.000 danskere, og det er der en grund til:

Budapest giver nemlig mulighed for en lang række oplevelser.

Besøgende fra hele verden valfarter til Budapest på grund af byens berømte bade. Intet sted i verden finder man et lige så righoldigt udbud. Fra det eksklusive jugendstilsbad ”Gellért”, der er en perle for enhver arkitekturinteresseret, til det mere folkelige Széchenyi bad i byparken, hvor man kan se de lokale bøjede over skakspillet i et af de varme udendørsbade, der altid er 37 grader varmt – også om vinteren. Og så naturligvis de små tyrkiske bade med deres duft af kamille og en damp, der er så stærk, at man knap nok kan se en hånd for sig. Badene er en helt unik oplevelse, som man ikke må snyde sig selv for.

Midt i Donau, der gennemstrømmer byen og opdeler den i bydelene Buda og Pest, finder man Margrethe-øen (Margitsziget). Et enormt park- og naturområde, der indbyder til lange gåture, jogging, rulleskøjteløb, solbadning, og et hav af fritidsaktiviteter. Her er biler ikke velkomne, hvorfor man møder en fuldkommen meditativ ro midt i den sydende storby.

Ro og naturoplevelser finder man også oppe i budabjergene, hvor man typisk kan nyde lidt lavere temperaturer end nede i byen, samt det storslåede panorama udover hele Budapest. Her kan man desuden se, hvor de virkelig velhavende bor i det nye Østeuropa.

Kultur

Kulturelskere vil have glæde af byens utallige museer, hvoriblandt de mest prominente findes ved den store bypark (Városliget) og i slotsområdet, hvorfra man kan nyde det fascinerende panorama udover hele Budapest. Byens smukke opera på paradeboulevarden Andrássy út byder året rundt på et righoldigt repertoire, ligesom musikakademiet, der er kendt for at have opfostret nogle af Europas absolut dygtigste musikere, er leveringsdygtigt i kvalitetskoncerter til lavpris.

Overalt bærer Budapest præg af, at byen har været scene for mødet mellem øst og vest. Ikke mange steder i Europa afspejles koldkrigsstemningen og det kommunistiske diktatur så levende som på museet Terrorens Hus (Terror Háza) nær den ottekantede plads Oktogon, ligesom de gamle kommunistiske statuer er stedt til hvile i en smuk og tankevækkende monumentpark lige udenfor byen. På trods af at Ungarn gik under betegnelsen ”den sjoveste barak i lejren”, var landet i årtier medlem af den Sovjetstyrede Warsawa pagt. I dag fremstår den som en moderne storby, men har bevaret respekten for sin historie og sine traditioner.

Men byen er ikke blot præget af mødet mellem øst og vest. Den er også præget af mødet mellem nord og syd, idet tyrkerne i middelalderen strandende i netop Ungarn i deres forsøg på at invadere det europæiske fastland. De velfungerende og smukke tyrkiske bade med deres intime atmosfære står som vidnesbyrd om, at tyrken efterlod sig andet end død og ødelæggelse.

Endelig byder Budapest på en masse udendørsarrangementer året rundt. Her finder man musik, gøglerier, optrædener, vinfestivaler, Europas største kulturbegivenhed – Sziget Festival, formel 1 og meget, meget andet. Alt sammen muliggjort af den lange sommerperiode og det stabile vejr.

Nattelivet i Budapest

Efter middagen kan man med fordel sætte sig på en af de udendørs terrasser, der i foråret, om sommeren, og i efteråret er strøet med løs hånd udover byen. En halv liter fadøl får man her typisk serveret for 12-13 kroner, og selskabet fejler i reglen intet den slags steder. Slet ikke, hvis man kan få lokket ud af de lokale, om der skulle være en ”kert” (have) i nærheden. Disse steder har driftige og engagerede folk fået lov til at oprette udendørs cafeer på byggemodne eller nedrivingsklare områder i centrum. Det giver en helt speciel stemning, der ofte forstærkes af dæmpet live-musik, storskærmstransmissioner af større sportsbegivenheder eller bålmad til salg.

Alternativt kan man lade sig lokke til den fashionable Liszt Ferenc tér lige ved siden af Oktogon pladsen og byens paradeboulevard Andrássy út. Her ligger et hav af smarte cafeer side om side, det er her man lufter sine nye solbriller og kaster nysgerrige og interesserede blikke på de forbipasserende.

Går turen videre ud i nattelivet har Budapest et aktivt natteliv alle ugens syv dage. Her er mainstream-klubber som Old Mans Pub og Bank, mere intellektuelle kunstnermiljøer i A38, eller Fészek Klub, en metrostation, der i weekenden efter mørkets frembrud omdannes til diskotek Cha cha cha og hyggelige, stemningsfulde værtshuse som Szimpla i Kertész utca eller Pótkulcs, der næsten ikke er til at finde, medmindre man lige ved, at den ligger i Csengeri utca, diskret tilbagetrukket.

Jul og julemarkeder i Budapest

Vinteren er en usædvanlig smuk tid at opleve Budapest. Sneen ligger ofte som et hvidt tæppe over byparken og Magrethe-øen, og der er skimuligheder i Budabjergene ikke langt fra centrum. Selve byen er omkranset af de smukkeste vinterscenarier, man kan forestille sig. Kun cirka en times kørsel væk ligger således Visegrad og Esztergom i bjergrige omgivelser og med udsigt udover majestætiske Donau.

December står i julens navn. Julemarkederne ligger spredt udover byen. Blandt de største kan nævnes julemarkedet på Vörös Marty Tér, der er virker som en sand magnet og løfter julestemningen udover det sædvanlige. Her kan man til billige penge købe ungarske specialiteter, husflid, stærke pølser, traditionel ungarsk keramik, skarpslebne håndlavede knive, strik og kunst. Der er med andre ord eksotiske gavemuligheder til de fleste og atmosfæren krydres af duften fra de friskbagte kanel-snobrød og den alle-steds-nærværende ungarske gløgg; forrált bór.

Ønsker man at supplere sine indkøb med internationale produkter, kan man med fordel lægge turen forbi et af de enorme stor- og oplevelsescentre. Især West End City Center er værd at nævne i den her sammenhæng. Både på grund af dens placering ved siden af den Eifel-tegnede Vestbanegård og på grund af dens righoldige udbud af alt hvad hjertet kan begære. Her finder man de store internationale mærker i eksklusive omgivelser og ofte er der penge sparet i forhold til de danske priser.

Ved byparken ligger en af Europas største udendørs skøjtebaner. Lige ved den smukke pavillon ved Heltenes Plads. Her lejer man skøjter, og så er der ellers fuld fart over feltet på banen, der let huser 2000 skøjtende samtidig.

Fra Heltenes plads går paradeboulevarden Andrassy Út hele vejen ned gennem centrum til den central Déak Tér. Boulevarden er, iklædt sit julekostume, uden tvivl en af de smukkeste gader i Europa. Ikke uden grund kalder Budapest for Centraleuropas Paris.

I må endelig ikke gå glip af Széchenyi-badet i vinterhalvåret. Det er en helt unik oplevelse at gå til de udendørs bassiner. Man kan knap nok se en hånd for sig derude på grund af tågen. Kulden prikker i fødderne. Lige indtil man langsomt lader sig glide ned i det konstant 37 grader varme vand. Guddommeligt. Og bagefter naturligvis opvarmning i en af saunaerne eller dampbadene.

Musikakademiet, operaen og kunstmuseerne tilbyder specielle vinterkoncerter, forestillinger og udstillinger. Her er kulturarrangementer i topklasse til priser, som er rørende i forhold til de danske.

Den traditionelle ungarske mad egner sig glimrende til det kolde og nedbørsfattige vejr. Her er kødrige supper, ænder, gåselever og sammenkogte retter i massevis på byens restauranter.

Budapest for børn

Budapest er også børnefamiliernes by. Mest tydeligt oppe omkring den store bypark, hvor man finder byens store indendørs cirkushal med forestillinger året rundt. Her ligger også Vidám-parken (forlystelsesparken), der er et tivoliland rettet mod børn og unge. Endelig, som prikken over i´et, finder man lige ved siden af de to ovennævnte steder en zoologisk have, der er fuldt ud på højde med, om ikke bedre end, Københavns zoologiske have.

Efter et besøg på slotsområdet vil børnene desuden elske den underjordiske labyrint, der ligger i bjerget under slottet. Enorme vandmasser har skabt et vidt forgrenet net af gange, der er blevet udbygget af militære hensyn under den tyrkiske belejring for omtrent 1000 år siden og senere af nazisterne til deres forsvar af Budapest mod de fremstormende russiske styrker. I dag tjener området som turistattraktion og oplevelsescenter.

Bliver ungerne trætte af thermalbadenes afslappede atmosfære kan man tage dem med til det store udendørsbad på Magretheøen. Et enormt badeland med bølgebassiner, labyrintbassiner soppebassiner, varmebassiner, vandrutchebaner og kapacitet til 15.000 mennesker. Her er liv og aktivitet i hele sommerhalvåret.

I Csodák Palotája (eksperimentariet Undernes Palads) bliver hele familien udfordret og underholdt.

Og hvad med en restaurantsoplevelse på Sir Lancelot. Det er en middelalder temarestaurant, hvor alt personale er udklædt til formålet. Bordene er langborde i lavtloftede stenhuler. Her spiser man under faklernes skær og til optrædener af mavedanserinder, kæmpende riddere, stærke mænd og sabelslugere. Og man spiser naturligvis sit vildsvin med hænderne. I modsætning til de fleste temarestauranter er maden desuden både rigelig og god. Men husk at bestille tid. Ungarerne har opdaget, at der ligger et godt sted på Podmaniczky utca.

Udflugter fra Budapest

Trænger man til et smut ud ad byen lader det sig let gøre. Enten med egen bil eller med tog, der kører stabilt og til rørende lave priser. Blandt de mulige udflugtsmål kan nævnes:

Balaton-søen, det ungarske hav, hvor der er luft og lækre bademuligheder. Turen tager et par timer hver vej, men pas på fredag og søndag. Søen er et yndet afslapningsferiemål for de lokale i weekenden.

Villány er stedet for vinelskere. Det er et stort vindistrikt, hvor vinbønder har specialiseret sig i smagninger og overnatninger. Desuden er området med sin bakkede profil et ualmindeligt smukt syn.

Wien ligger jo altså ikke mere en 3 timers kørsel fra Budapest og en endagstur kan sagtens lade sig gøre. Desuden kan man relativt billigt tage en flodbåd opad Donau til Wien. Det er en sejltur, der tager omtrent 8 timer og byder på ro, afstresning, smuk natur og dækspladser.

Kunstnerbyen Szentendre, en gammel serbisk by langs Donau, med hyggelig historisk bykerne. Her findes en perlerække af små, veldrevne museer som marcipanmuseet og Kovács Margit Museet, der har specialiseret sig i keramik. Byen ligger 45 minutter fra byen som endestation på den grønne tog-linje ”HÉV”, der hvert kvarter afgår fra Budasiden ved Margrethe Broen.

Sproget

De fleste yngre ungarere taler engelsk, men taler man med midaldrende eller ældre borgere har man i reglen større chancer med tysk. Endelig kan man opnå succes med russisk, men det er i reglen godt at kunne pege og desuden at lære sig de mest nødvendige ord:

Tak: Köszönöm (udtales: køssenøm)
Ja: Igen (udtales: igen)
Nej: Nem (udtales: neem)
Skål: egészségedre (ikke sidde, drik’)
Goddag: Jó napot
Farvel: Viszont látásra
Hej: szia (uformelt)

Sightseeing og ture

Her kan du f.eks finde en lokal guide til en personlig sightseeing tur, eller du kan finde inspiration i vores partnerprogram der har en lang række tilbud på attraktioner, byture og billetter.

Check de mange tilbud

Hvor skal du bo ?

Hotel eller lejlighed ? hvilke er de bedste hoteller ? og hvor finder du de bedste tilbud ? Find inspiration i et udvalg af de bedst ratede og anbefalede hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser er opdateret og leveret af TrustYou kundeanbefalinger.

Bykort og afstande

Kig med på Google maps hvis du vil se nærmere på hvor du skal bo og du har behov for at beregne afstande eller rutebeskrivelse.

Lokal information

Når du besøger byen kan du med fordel gøre brug af den lokale turistinformation. Her kan du få masser af gratis og professionel hjælp til at planlægge hvad du skal se og gøre på din ferie. Hos turistinformatonen kan du også få en lang række brochurer og gratis kort over byer og regioner.

I den efterfølgende sektion kan du se mere om lokal information og rejsetips om byen.

Budapest Turistinformation

Sütő u. 2.  (Deák Square)
1052 Budapest

www: website link

Nærmeste station og terminal

Her kan du se hvilken station og terminal der ligger tættest på din destination

Lej din transport

Ferie med "egen" transport er let at arrangere og er, i mange tilfælde, den billigste løsning.

Lej en bil

Du kan søge de bedste priser i prissammenligning mellem alle større udlejningsfirmaer i vores partner søgemaskine, søg blandt de større udlejningsfirmaer

Godt at vide

Her finder du links til ting der er godt at vide under din ferie.

Krakow – Prag – Budapest

Togtur med udsigt fra EC 114,,Cracovia" Kraków Główny til Budapest-Nyugati

MÁV Magyar Államvasutak

De ungarske statsbaner MÁV (Magyar Államvasutak) Kerepesi út 1-3 1087 Budapest Magyar Website Tog i Ungarn De ungarske jernbaner har et meget stort og overraskende velfungerende jernbanenet, som næsten overalt i...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for de kommende dage.

Budapest
light rain
27.2 ° C
27.3 °
26.3 °
51 %
1kmh
40 %
tirs
34 °
ons
35 °
tors
37 °
fre
35 °
lør
27 °

+ Information

Se bonus information om destinationen og du kan se og give anbefalinger af byen som rejsedestination - del dine oplevelser med andre.

City ratings

Her kan du se og give stjernebaserede karakter af byen som destination, du kan se og give karakter og du kan se og læse kommentarer. Del dine rejseoplevelser med andre.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
BUDAPEST
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Error decoding the Instagram API json

Populære hashtags på disse sider:

#Togrejser #RejsGrønt #Sovevognstog #Interrail #Interrailpas #Hotel #Lejligheder #Traintravel

Andre hashtags er f.eks:

#hungary #visithungary #budapest #ibudapest #visitbudapest #Ungarn