Indhold: Om, Hotel, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejr, SoMe, Priser eller søg i verden - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Find togtider og billetpriser på togrejser i Europa

#Friedrichstadt

Tyskland

#Tyskland Togrejser til Tyskland Find information og inspiration om togrejser til Tyskland på siderne her. Du finder også generel rejseinformation og fakta om Tyskland. Visit Germany Tyskland strækker...

Sammenlign priser på hotel

Sammenlign priser fra mere end 700 forskellige hotel og bookingsider for at finde den billigste overnatning på destinationen, kun 1 klik - samme hoteller, bare billigere.

Destinations Video

Find rejseinspiration fra destinationen i en af de gode rejsevideoer vi har fundet til dig fra Youtube.

Togrejser til Friedrichstadt, Tyskland

Her kan du se mere om togrejser, kort over station, information og link til jernbaneselskaberne hvor du kan finde mere om aktuelle køreplaner og ændringer i togtrafikken.

Med søgemaskine kan du søge efter øjeblikkets bedste tilbud på hoteller og lejligheder, med kun et klik kan du søge efter de bedste tilbud i de bedst kendte søgemaskiner og hotelsider. Du kan også finde turistinformation, vejr og vejrudsigt, helligdagskalendere og andre nyttige oplysninger.

Visit Friedrichstadt

Friedrichstadt eller Frederikstad som Frederik den III døbte byen i 1621, blev bygget med ambitionen om at være med i forreste front inden for verdenshandelen. Derfor er det ikke helt tilfældigt at byen er bygget efter hollandsk forbillede af hollandske indvandrere. Mange kom fordi de blev lovet trosfrihed. I dag er storheden dog til at overse, til gengæld er Friedrichstadt med sine knap 2600 indbyggere i dag en lille, men dog en meget idyllisk og charmerende by.

Selv om det var med store ambitioner at Friedrichstadt blev etableret, og med mange driftige hollandske indvandrere, der regnedes for de bedste på området, så var konkurrencen hård.

Det var Friedrich III., Hertug af Slesvig-Holsten-Gottorp, der gav navnet til byen, og han fulgte interesseret med i hvordan Lübeck og Hamborg havde status som vigtige handelsbyer. Dét spil skulle Slesvig-Holsten også være med i. Men disse byer var allerede så godt etableret at det blev meget svært at udfordre dem. Tilmed var 30-års krigene også med til at isolere og besværliggøre ambitionerne om Friedrichstadts storhed.

Det hollandske tilsnit er dog stadig meget intakt. Her er de karakteristisk takkede gavlhuse langs den centrale plads i byen. Her er de lange kanaler der omkredser byen og engang sikrede adgangen til havet og hvor man i dag kan sejle ture. Og hollandsk overlevede i hundredevis af år i kirkerne.

Facaderne er dekorerede efter bedste hollandske stil, med engle og dyreikoner, kunsthåndværker-traditionen er flot og en intakt del af byens udtryk, selv om byen blev alvorligt skadet i årene omkring 1848-50, hvor byen var midt i skudlinien for treårskrigen mellem Danmark og Slesvig-Holsten, der ønskede sin selvstændighed.

Ved bombardementet brændte 137 bygninger ned, mens 285 andre blev stærkt beskadiget. Mange døde og de Slesvig-Holstenske tropper lykkedes ikke med at vinde over Danmark. De stolte byboere gjorde dog alt hvad de kunne for at genopbygge byen, så den i dag fremstår som den var tænkt for knap 400 år siden.

Alligevel var Friedrichstadt del af en fremsynet strategi, nemlig at give religionsfrihed og dermed tiltrække en broget skare af borgere, der kunne sikre vækst og fremgang. Her lå byen som en spydspids i den udvikling. Her kom også protestanter fra syd og mellemtyskland, her kom jøder, og en række trossamfund findes stadig i byen, den dag i dag. Her er tyske og danske protestanter, katolikker, mennonitter og hollandske remonstranter. Jøderne blev fordrevet under nazistyret 1933-45.

Af Friedrichstadts nyere historie bør nævnes, at byen siden 1946 har haft en dansk skole og siden 1948 en dansk børnehave. Skolen besøges i dag af ca. 100 børn, der kommer fra Friedrichstadt og det nærmeste opland. I byrådet er det danske mindretalsparti SSV repræsenteret med 3 ud af 17 byrådsmedlemmer.

I dag fremstår byen med sin levende historie som en idyllisk by med stor tiltrækningskraft, især fra danske turister. Her kommer mange for at nyde gåturene, de gode beværtninger og de venlige indbyggere.

Sightseeing og ture

Her kan du f.eks finde en lokal guide til en personlig sightseeing tur, eller du kan finde inspiration i vores partnerprogram der har en lang række tilbud på attraktioner, byture og billetter.

Check de mange tilbud

Hvor skal du bo ?

Hotel eller lejlighed ? hvilke er de bedste hoteller ? og hvor finder du de bedste tilbud ? Find inspiration i et udvalg af de bedst ratede og anbefalede hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser er opdateret og leveret af TrustYou kundeanbefalinger.

Bykort og afstande

Kig med på Google maps hvis du vil se nærmere på hvor du skal bo og du har behov for at beregne afstande eller rutebeskrivelse.

Lokal information

Når du besøger byen kan du med fordel gøre brug af den lokale turistinformation. Her kan du få masser af gratis og professionel hjælp til at planlægge hvad du skal se og gøre på din ferie. Hos turistinformatonen kan du også få en lang række brochurer og gratis kort over byer og regioner.

I den efterfølgende sektion kan du se mere om lokal information og rejsetips om byen.

Turistinformation Friedrichstadt

Am Markt 9
25840 Friedrichstadt

T: +49 (0) 48 81 939 30
F: +49 (0) 48 81 939 393

www: website link

Tourismus Schleswig-Holstein

Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH
Wall 55
24103 Kiel

T: +49 (0)431 600 5840
F: +49 (0)431-600 5844

www: website link

Nærmeste station og terminal

Her kan du se hvilken station og terminal der ligger tættest på din destination

Lej din transport

Ferie med "egen" transport er let at arrangere og er, i mange tilfælde, den billigste løsning.

Lej en bil

Du kan søge de bedste priser i prissammenligning mellem alle større udlejningsfirmaer i vores partner søgemaskine, søg blandt de større udlejningsfirmaer

Godt at vide

Her finder du links til ting der er godt at vide under din ferie.

DB Deutsche Bundesbahn

De tyske statsbaner DB (Deutsche Bahn AG) Potsdamer Platz 2 10785 Berlin Deutschland Servicenummer 0180 6 99 66 33 Website Tog i Tyskland Tyskland er et af europas bedste lande at rejse...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for de kommende dage.

Friedrichstadt
scattered clouds
21.8 ° C
24.4 °
20 °
85 %
3.9kmh
36 %
tors
22 °
fre
24 °
lør
22 °
søn
23 °
man
25 °

+ Information

Se bonus information om destinationen og du kan se og give anbefalinger af byen som rejsedestination - del dine oplevelser med andre.

City ratings

Her kan du se og give stjernebaserede karakter af byen som destination, du kan se og give karakter og du kan se og læse kommentarer. Del dine rejseoplevelser med andre.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Kiel
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Error decoding the Instagram API json

Populære hashtags på disse sider:

#Togrejser #RejsGrønt #Sovevognstog #Interrail #Interrailpas #Hotel #Lejligheder #Traintravel

Andre hashtags er f.eks:

#Friedrichstadt #iFriedrichstadt #VisitFriedrichstadt #SchleswigHolstein #meinSH #comeseeSH #Germany #VisitGermany #Tyskland #Frederiksstad

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her