Indhold: Om, Hotel, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejr, SoMe, Priser eller søg i verden - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Find togtider og billetpriser på togrejser i Europa

#Husum

Tyskland

#Tyskland Togrejser til Tyskland Find information og inspiration om togrejser til Tyskland på siderne her. Du finder også generel rejseinformation og fakta om Tyskland. Visit Germany Tyskland strækker...

Sammenlign priser på hotel

Sammenlign priser fra mere end 700 forskellige hotel og bookingsider for at finde den billigste overnatning på destinationen, kun 1 klik - samme hoteller, bare billigere.

Destinations Video

Find rejseinspiration fra destinationen i en af de gode rejsevideoer vi har fundet til dig fra Youtube.

Togrejser til Husum, Tyskland

Her kan du se mere om togrejser, kort over station, information og link til jernbaneselskaberne hvor du kan finde mere om aktuelle køreplaner og ændringer i togtrafikken.

Med søgemaskine kan du søge efter øjeblikkets bedste tilbud på hoteller og lejligheder, med kun et klik kan du søge efter de bedste tilbud i de bedst kendte søgemaskiner og hotelsider. Du kan også finde turistinformation, vejr og vejrudsigt, helligdagskalendere og andre nyttige oplysninger.

Visit Husum

Hovedstaden i Nordfriesland er Husum med sine 21.000 indbyggere. Byen er handelscentrum og har stor betydning i det ellers landlige område. I byen vil de kulturinteresserede få en del ud af længere gåture, hvis det da ikke går ind i de mange hyggelige forretninger. Det gamle fiskerkvarter med de maleriske gyder har en helt særlig charme. Husum er en havneby med den puls som fiskerlivet giver.

Midt i byen ligger slottet, der med den store slotspark er den rene idyl. I foråret blomstrer millioner af krokus-planter, der forvandler parken til et hav af lilla blomster. Slottet byder også på koncerter og udstillinger og vidner om at byen har haft opmærksomhed fra kronen og kulturlivet.

Indtil 1362 var Husum dog en lille flække, uden den store betydning, men pludselig blev adgangen til havet også byens nye chance. I 1603 fik byen rettigheder som købstad. Stormfloden i 1634 gav byen en gedigen økonomisk nedtur, hvor kornkammeret, øen Strand, nærmest blev udslettet. Konkurrencen fra de nærliggende havnebyer Tönning og Frederiksstad tog til og krigene i det 17. og 18. århundrede var med til at dæmpe byens udvikling. Det blev dog handelen med køer der blev byens store indtægt, og indtil 1960’erne var det faktisk Europas største kvægmarked som byen husede.

Centrum er Marktplatz med de mange kamtakkede huse og digteren Theodor Storms fødested. På torvet står en skulptur af figuren Tine, der er en søster til fiskerpigen Amanda i Kerteminde. Hun blev udført af en kendt berlinsk billedhugger. Han gav Tine et par hollandske træsko, selv om den nordfrisiske fiskerbefolkning altid gik med træsko efter dansk tilsnit.

Den store danske arkitekt C.F. Hansen, der virkede i mange år i Altona og Slesvig-Holsten, har også her sat sit fingeraftryk. Mariakirken minder faktisk om Københavns domkirke, Vor Frue Kirke. C.F. Hansens far var faktisk fra Husum, så det var en hyldest til familiens gamle overhoved.

Nissenhuset viser især byens historie, digehistorien og lokale traditioner. Alt sammen spændende lokale udflugtsmål. Endnu en interessant bygning i Husum har også sit sidestykke i Danmark: Det er Ostenfelder-gården, der er flyttet fra landsbyen Ostenfeld og i dag er museum – ligesom den gård, der er flyttet fra Ostenfeld som i dag står som del af Frilandsmuseet i Lyngby.

En anden typisk gård for området, er Roter Haubarg, lidt uden for Husum, er indrettet som museum og kro. Et vindue over indgangsdøren står altid åben. Det er et minde om dengang, selveste Fanden byggede gården. Det kan tjeneren i krostuen give forklaringen på.

Markedspladsen og i tilslutning dertil Grossestrasse danner den indre bys centrum, der er præget af gamle byhuse med virkningsfuldt flotte gavle, det gamle rådhus og den imponerende Mariekirke. På pladsens nordlige side finder man hus nr. 9. Dette er barndomshjemmet af byens berømte digter Theodor Storm. Direkte ved siden af kan man se „ Herrenhaus“ der er pyntet med sandstenshoveder. Hver torsdag formiddag er der torvedag hvor der både kan købes regionale varer og ting der kommer langvejs fra. Der er mulighed for at gå ture med rundvisere hele sommeren over, men vil man opleve byen i en tøffende veteranbil, så findes dén mulighed også.

Sightseeing og ture

Her kan du f.eks finde en lokal guide til en personlig sightseeing tur, eller du kan finde inspiration i vores partnerprogram der har en lang række tilbud på attraktioner, byture og billetter.

Check de mange tilbud

Hvor skal du bo ?

Hotel eller lejlighed ? hvilke er de bedste hoteller ? og hvor finder du de bedste tilbud ? Find inspiration i et udvalg af de bedst ratede og anbefalede hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser er opdateret og leveret af TrustYou kundeanbefalinger.

Bykort og afstande

Kig med på Google maps hvis du vil se nærmere på hvor du skal bo og du har behov for at beregne afstande eller rutebeskrivelse.

Lokal information

Når du besøger byen kan du med fordel gøre brug af den lokale turistinformation. Her kan du få masser af gratis og professionel hjælp til at planlægge hvad du skal se og gøre på din ferie. Hos turistinformatonen kan du også få en lang række brochurer og gratis kort over byer og regioner.

I den efterfølgende sektion kan du se mere om lokal information og rejsetips om byen.

Husum Turistinformation

Grossstrasse 27
25813 Husum

T: +49 04841 89870
F: +49 04841 898790

www: website link

Tourismus Schleswig-Holstein

Tourismus-Agentur Schleswig-Holstein GmbH
Wall 55
24103 Kiel

T: +49 (0)431 600 5840
F: +49 (0)431-600 5844

www: website link

Nærmeste station og terminal

Her kan du se hvilken station og terminal der ligger tættest på din destination

Lej din transport

Ferie med "egen" transport er let at arrangere og er, i mange tilfælde, den billigste løsning.

Lej en bil

Du kan søge de bedste priser i prissammenligning mellem alle større udlejningsfirmaer i vores partner søgemaskine, søg blandt de større udlejningsfirmaer

Godt at vide

Her finder du links til ting der er godt at vide under din ferie.

DB Deutsche Bundesbahn

De tyske statsbaner DB (Deutsche Bahn AG) Potsdamer Platz 2 10785 Berlin Deutschland Servicenummer 0180 6 99 66 33 Website Tog i Tyskland Tyskland er et af europas bedste lande at rejse...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for de kommende dage.

Husum
overcast clouds
20 ° C
20.6 °
18.9 °
85 %
3.3kmh
92 %
tirs
27 °
ons
28 °
tors
25 °
fre
20 °
lør
20 °

+ Information

Se bonus information om destinationen og du kan se og give anbefalinger af byen som rejsedestination - del dine oplevelser med andre.

City ratings

Her kan du se og give stjernebaserede karakter af byen som destination, du kan se og give karakter og du kan se og læse kommentarer. Del dine rejseoplevelser med andre.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Husum
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Error decoding the Instagram API json

Populære hashtags på disse sider:

#Togrejser #RejsGrønt #Sovevognstog #Interrail #Interrailpas #Hotel #Lejligheder #Traintravel

Andre hashtags er f.eks:

#Husum #iHusum #VisitHusum #SchleswigHolstein #meinSH #comeseeSH #Germany #VisitGermany #Tyskland

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her