Indhold: Om, Hotel, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejr, SoMe, Priser eller søg i verden - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Find togtider og billetpriser på togrejser i Europa

#Ljubljana

Slovenien

#Slovenien Togrejser til Slovenien Find information og inspiration om togrejser til Slovenien på siderne her. Du finder også generel rejseinformation og fakta om Slovenien. Visit Slovenia Slovenien har...

Sammenlign priser på hotel

Sammenlign priser fra mere end 700 forskellige hotel og bookingsider for at finde den billigste overnatning på destinationen, kun 1 klik - samme hoteller, bare billigere.

Destinations Video

Find rejseinspiration fra destinationen i en af de gode rejsevideoer vi har fundet til dig fra Youtube.

Togrejser til Ljubljana, Slovenien

Her kan du se mere om togrejser, kort over station, information og link til jernbaneselskaberne hvor du kan finde mere om aktuelle køreplaner og ændringer i togtrafikken.

Med søgemaskine kan du søge efter øjeblikkets bedste tilbud på hoteller og lejligheder, med kun et klik kan du søge efter de bedste tilbud i de bedst kendte søgemaskiner og hotelsider. Du kan også finde turistinformation, vejr og vejrudsigt, helligdagskalendere og andre nyttige oplysninger.

Visit Ljubljana

Den eneste måde man overhovedet kan beskrive Ljubljana på, er som et slovensk mesterværk.

Byen befinder sig midt på den gamle handelsrute mellem Adriaterhavet og Donaufloden, hvilket gør, at den er et hub for handel og rigdom. Da regionen stadig var del af Østrig-Ungarn agerede Ljubljana som Carniolas hovedstad, og nu til dags er byen et førende centrum for videnskab og industri i Europa. Byen er noget helt for sig selv og byder på unikke udforskningsmuligheder.

Hvis du har planer om at besøge Ljubljana i den forudseelige fremtid kan du med fordel arbejde nogle af følgende tips i din rejseplan, så du får så meget som muligt ud af byen under dit besøg.

En af Europas grønneste byer

En tur til Ljubljana byder på utallige muligheder for at nyde livet udendørs, da byen igennem en længere periode har haft grønne områder og parker i fokus. Et af de bedste eksempler er Tivoli Park, som oprindeligt blev designet i 1813 af Jean Blanchard. Det er byens største park og byder på alt det man ellers ville kunne forvente fra en hvilken som helst anden klassisk europæisk park: et slot, rosenhaver, en dam, et drivhus, og muligheder for at kigge på fugle. Planlæg en hyggelig gåtur. Medbring snacks og nyd Ljubljanas solskin!

Et andet sted du bør overveje at besøge er Ljubljanas Botanical Gardens, hvor du vil kunne se flere end 4.500 forskellige plantearter. Haven blev grundlagt i 1810 og er dermed den ældste kulturelle organisation i Slovenien. Hiv dig selv udenfor og gå en tur igennem plantehaven. Du vil uden tvivl opleve en sindsfred uden lige.

Mulighed for kulturel udforskning

En af højdepunkterne ved et besøg til Ljubljana er byens mange museer. Din tur bør starte ved National Museum of Slovenia, hvor du vil kunne finde en keltisk spand fra det 6. århundrede og en fløjte fra Stenalderen som er blevet fundet i området. Der er naturligvis andre ting i udstillingen, men de to ting i sig selv er et besøg værd.

For at komme ud i et helt andet eventyr kan du med fordel planlægge en tur til Museum of Modern Art, hvor nogle af landets bedste kunstnere udstiller deres værker. Gå en tur igennem galleriet og slap af mens du kigger på kunsten. Læg især mærke til styrken der ligger bag værkerne i Protest-afdeling. Hvis vejret ikke samarbejder er det den perfekte destination.

Dernæst bør du overveje et besøg til Cathedral of St. Nicholas, som har stået i byen siden det 13. århundrede. Tvillingetårnene blev tilføjet i det 18. århundrede. Katedralens mange barokkalkmalerier vil fremtrylle et smil på din læbe, selv efter at du har forladt dem igen. Deres pink marmordele er især noget for sig.

Ljubljana er en smuk by som er rig i kultur såvel som historie, så du kan med fordel planlægge en tur hertil så snart som muligt. Planlæg din tur på forhånd, så du får så meget som muligt ud af byen under dit besøg. Det er afstressende på den mest fantastiske måde.

Sightseeing og ture

Her kan du f.eks finde en lokal guide til en personlig sightseeing tur, eller du kan finde inspiration i vores partnerprogram der har en lang række tilbud på attraktioner, byture og billetter.

Check de mange tilbud

Hvor skal du bo ?

Hotel eller lejlighed ? hvilke er de bedste hoteller ? og hvor finder du de bedste tilbud ? Find inspiration i et udvalg af de bedst ratede og anbefalede hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser er opdateret og leveret af TrustYou kundeanbefalinger.

Bykort og afstande

Kig med på Google maps hvis du vil se nærmere på hvor du skal bo og du har behov for at beregne afstande eller rutebeskrivelse.

Lokal information

Når du besøger byen kan du med fordel gøre brug af den lokale turistinformation. Her kan du få masser af gratis og professionel hjælp til at planlægge hvad du skal se og gøre på din ferie. Hos turistinformatonen kan du også få en lang række brochurer og gratis kort over byer og regioner.

I den efterfølgende sektion kan du se mere om lokal information og rejsetips om byen.

 

Nærmeste station og terminal

Her kan du se hvilken station og terminal der ligger tættest på din destination

Lej din transport

Ferie med "egen" transport er let at arrangere og er, i mange tilfælde, den billigste løsning.

Lej en bil

Du kan søge de bedste priser i prissammenligning mellem alle større udlejningsfirmaer i vores partner søgemaskine, søg blandt de større udlejningsfirmaer

Godt at vide

Her finder du links til ting der er godt at vide under din ferie.

Ljubljana – Divača – Koper

Førerkabine tur fra Ljubljana over Divača til Koper  

Ljubljana – Jesenice med lokomotivfører

Førerkabine tur fra Ljubljana til Jesenice optaget i april 2018  

Ljubljana – Koper med lokomotivfører

Førerkabine tur fra Ljubljana til Koper optaget i august 2019  

SZ Slovenske železnice

De slovenske statsbaner SZ (Slovenske železnice) Trg OF 7/8 Ljubljana Slovenia Website Tog i Slovenien De slovenske jernbaner har ikke et specielt stort jernbanenet, men du kan komme rundt med tog...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for de kommende dage.

Ljubljana
broken clouds
11.6 ° C
13.9 °
10.5 °
67 %
0.5kmh
75 %
man
14 °
tirs
17 °
ons
18 °
tors
17 °
fre
13 °

+ Information

Se bonus information om destinationen og du kan se og give anbefalinger af byen som rejsedestination - del dine oplevelser med andre.

City ratings

Her kan du se og give stjernebaserede karakter af byen som destination, du kan se og give karakter og du kan se og læse kommentarer. Del dine rejseoplevelser med andre.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
Ljubljana
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Error decoding the Instagram API json

Populære hashtags på disse sider:

#Togrejser #RejsGrønt #Sovevognstog #Interrail #Interrailpas #Hotel #Lejligheder #Traintravel

Andre hashtags er f.eks:

#Ljubljana #iLjubljana #VisitLjubljana #Slovenia #VisitSlovenia #Ljubljana #Slovenien

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her