Indhold: Om, Hotel, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejr, SoMe, Priser eller søg i verden - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Find togtider og billetpriser på togrejser i Europa

#Plzen

Tjekkiet

#Tjekkiet Togrejser til Tjekkiet Find information og inspiration om togrejser til Tjekkiet på siderne her. Du finder også generel rejseinformation og fakta om Tjekkiet. Visit Czech Republic Det...

Sammenlign priser på hotel

Sammenlign priser fra mere end 700 forskellige hotel og bookingsider for at finde den billigste overnatning på destinationen, kun 1 klik - samme hoteller, bare billigere.

Destinations Video

Find rejseinspiration fra destinationen i en af de gode rejsevideoer vi har fundet til dig fra Youtube.

Togrejser til Plzen, Tjekkiet

Her kan du se mere om togrejser, kort over station, information og link til jernbaneselskaberne hvor du kan finde mere om aktuelle køreplaner og ændringer i togtrafikken.

Med søgemaskine kan du søge efter øjeblikkets bedste tilbud på hoteller og lejligheder, med kun et klik kan du søge efter de bedste tilbud i de bedst kendte søgemaskiner og hotelsider. Du kan også finde turistinformation, vejr og vejrudsigt, helligdagskalendere og andre nyttige oplysninger.

 

Visit Plzen

Plzen – Pilsnerens fødested – På tysk hedder byen Pilsen og lad mig starte med at slå fast at dette er de øldrikkende og ølelskendes svar på Mekka, Plzen er nemlig byen hvor man udviklede recepten på pilsnerøl, mange har siden forsøgt med større eller mindre held at kopiere opskriften på pilsneren. Om det er lykkedes at slå pilsneren fra Plzen skal jeg lade være op til den enkelte at afgøre, men spørger man folk i Plzen, ja så er det endnu
ikke lykkedes for nogen.

Byen ligger sig ved sammenløbet af fire forskellige floder og nævntes for allerførste gang i 976, da et historisk betydeligt slag fandt sted indenfor dens grænser. Plzen blev udnævnt som by sidst i det 13. århundrede og var en af de første bøger som modtog en trykpresse. Den første bog udgaves i Plzen før 1500. Byen er inspireret af barokstilen, men historieinteresserede vil dog hurtigt kunne se arrene fra byens nazistbesættelse.

Besøg en af verdens største synagoger

Hvis du interesserer dig for historie, arkitektur, eller religion vil du blive glad for at høre, at du kan få din kulturelle sult tilfredsstillet ved at besøge den store synagoge. Officielt er Plzens synagoge, opført i traditionel gotisk stil, den tredje største i verden. Synagogen er udsmykket med to søjler som er lige under 70 meter høje og som ofte toges i brug under byens nazistbesættelse. Under kommunistisk besættelse forfaldt synagogen lidt, men med et restaureringsprojekt som endte med at koste flere end 60 million Kc formåede den tjekkiske regering alligevel at sikre, at synagogen fortsat ville være tilgængelig og udstyret til fotografiudstillinger, koncerter, og hjælp til ofre for nazistforfølgelse.

Få et underjordisk kulturelle fix

Plzen er kendt for sin underjordiske by som før i tiden strækkede sig over flere end 20 kilometer, fyldt med hvælvinger og gallerier i en indviklet labyrint. Nu til dags kan man tage på rundvisning af én kilometer af denne underjordiske bydel. Turen foregår på adskillige forskellige sprog. Sørg for at få dig en Pilsner på den lokale pub inden du tager under jorden – og forbered dig på at blive helt tryllebundet af dette indblik i den lokale historie. Glem ikke, at der er gratis øl for alle når rundvisningen er slut!

DinoPark og de zoologiske haver

Hvis du elsker dyr – eller har mindre børn med på din rejse – bør du løsrive dig fra øllen for en stund og tage en tur i zoologisk have eller DinoPark. Kom helt tæt på dyrene. Der er endda mulighed for at made dem, hvis det skulle interessere. Børnene kan lære en masse om dinosaurer mens du nyder den fantastiske udsigt over byen.

Det er nok ikke den største by du nogensinde vil besøge, men det vil uden tvivl blive en af de mest mindeværdige. For øl-kendere kan det endda være, at Plzen er en slags personligt Mekka. Uanset om du er til arkitektur, historie, eller kultur vil du opleve, at der er noget for alle her i Plzen.

Seværdigheder i Plzen

Herunder kan du se vores forslag til de bedste attraktioner og seværdigheder, det du absolut bør se i Plzen.

Pivovarske muzeum, bryggerimuseet er vel næsten et must når man er i pilsnerens hjemby.

Namesti Republiky er byens store torv med den fantastisk flot dekorerede rådhusbygning , på pladsen står også Tjekkiets højeste klokketårn der rejser sig 103 meter.

Mestansky pivovar er et obligatorisk stop i pilsnerbyen. Det er byens største bryggeri og indgangspartiet er en triumfbue. Inden døre finder du en af byens mest populære restauranter og du kan se nogle af de i alt 9 kilometer lange kældre under bryggeriet.

Sightseeing og ture

Her kan du f.eks finde en lokal guide til en personlig sightseeing tur, eller du kan finde inspiration i vores partnerprogram der har en lang række tilbud på attraktioner, byture og billetter.

Check de mange tilbud

Hvor skal du bo ?

Hotel eller lejlighed ? hvilke er de bedste hoteller ? og hvor finder du de bedste tilbud ? Find inspiration i et udvalg af de bedst ratede og anbefalede hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser er opdateret og leveret af TrustYou kundeanbefalinger.

Bykort og afstande

Kig med på Google maps hvis du vil se nærmere på hvor du skal bo og du har behov for at beregne afstande eller rutebeskrivelse.

Lokal information

Når du besøger byen kan du med fordel gøre brug af den lokale turistinformation. Her kan du få masser af gratis og professionel hjælp til at planlægge hvad du skal se og gøre på din ferie. Hos turistinformatonen kan du også få en lang række brochurer og gratis kort over byer og regioner.

I den efterfølgende sektion kan du se mere om lokal information og rejsetips om byen.

 

Nærmeste station og terminal

Her kan du se hvilken station og terminal der ligger tættest på din destination

Lej din transport

Ferie med "egen" transport er let at arrangere og er, i mange tilfælde, den billigste løsning.

Lej en bil

Du kan søge de bedste priser i prissammenligning mellem alle større udlejningsfirmaer i vores partner søgemaskine, søg blandt de større udlejningsfirmaer

Godt at vide

Her finder du links til ting der er godt at vide under din ferie.

CD České dráhy

De tjekkiske statsbaner CD (České dráhy) Nábřeží Ludvíka Svobody 1222 110 15   Praha 1 Tjekkiet Website Tog i Tjekkiet De tjekkiske jernbaner har godt og velfungerende jernbanenet, der betyder at du...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for de kommende dage.

Pilsen
heavy intensity rain
20.2 ° C
21.5 °
19.3 °
97 %
2.6kmh
100 %
fre
27 °
lør
18 °
søn
25 °
man
26 °
tirs
16 °

+ Information

Se bonus information om destinationen og du kan se og give anbefalinger af byen som rejsedestination - del dine oplevelser med andre.

City ratings

Her kan du se og give stjernebaserede karakter af byen som destination, du kan se og give karakter og du kan se og læse kommentarer. Del dine rejseoplevelser med andre.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
PLZEN
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Error decoding the Instagram API json

Populære hashtags på disse sider:

#Togrejser #RejsGrønt #Sovevognstog #Interrail #Interrailpas #Hotel #Lejligheder #Traintravel

Andre hashtags er f.eks:

#Plzen #iPlzen #VisitPlzen #CzechRepublic #VisitCzechia #Tjekkiet

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her