At rejse med tog i Tyrkiet giver dig mulighed for at besøge de mest interessante byer på en behagelig måde.

Der er gode togforbindelser mellem de større byer. Se mere om tilbud, interrail, priser og køreplaner på siden her.

Rejs med tog i Tyrkiet

De tyrkiske statsbaner

TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları)
Anafartalar Mahallesi, Hipodrom Caddesi No: 3 Altındağ
Ankara
Tyrkiet
Website

 

Tyrkiske jernbaner på sociale medier

Facebook    -    Instagram    -    Twitter    -    Youtube

Turistkontor og information

Se kontaktoplysninger og informationer om nationalt og lokalt turistkontor

Yderligere rejseinformationer

Info

Rejser til Tyrkiet

Tyrkiet er mødepunktet for fire forskellige verdensimperier og byder på afslapningsmuligheder som er uden lige i resten af verden.

Man glemmer hurtigt, at landet ligger på to forskellige kontinenter, men det føles ikke som en vigtig detalje når man ligger på stranden og nyder solens stråler.

Den forhandlingsbaserede købskultur gør, at man nemt kan få sig en imponerende overkommelig ferie. Der pruttes om prisen stort set over det hele, så hvis du øver dig lidt inden du tager af sted kan du ende med at spare 10-20% i forhold til hvad andre turister betaler. Derudover koster det generelt ikke en formue at bo på et velkendt hotel, flyve rundt i landet på dagsture, eller finde skjulte gourmetperler som ikke gør alt for ondt i pengepungen.

Tyrkiet er en oplagt feriedestination for dem blandt os som interesserer sig for historie. Landet er kendt for sine mange religiøse bygninger som stammer fra romertiden, samt de utallige ruiner med fantastiske udsigter som bare venter på at blive udforskede. Der ligger uden tvivl den smukkeste sandstrand et sted som bare venter på dig. Uanset om du er til metropolt, moderne, eller rustikt vil du uden tvivl opleve, at Tyrkiet har lige præcis det du leder efter i en feriedestination.

Hvis du er frisk på at udforske Tyrkiet bør du undersøge, hvilke highlights der er i de forskellige byer. Planlæg din rejse i dag – du vil uden tvivl bemærke, at landet hurtigt får en helt speciel plads i dit hjerte når først du begynder at udforske det.

Mest populær i Tyrkiet

Antalya - den tyrkiske rivieras travle hovedstad

Den charmerende storby Antalya byder på mange kulturelle oplevelser og er centralt placeret i forhold til spændende oldtidslevn. Den gamle bydel Kaleici er, med dens små gader, gamle bygningsværker, og hyggelige lokalbutikker, en oplevelse værd. Her finder du desuden den oprindelige romerske byport og havn.

Kun 15 og 34 km fra Antalya ligger de i byerne Perge og Termessos, som huser nogle af verdens bedst bevarede by-ruiner. Nogle af disse udgravninger kan også ses på Antalya Museum, og hvis du er interesseret i historie må du ikke tage hjem fra dine rejser til Antalya regionen uden at have været her forbi.

Du kan passende runde turen af i de naturskønne omgivelser ved Düden-vandfaldet, som ligger i ca. 12 kilometer uden for Antalya by. Her springer vandet ud af undergrunden og falder ned langs klippevæggen med sindsberoligende brusen og klukken, inden det forsvinder ned i undergrunden igen.

Tag på opdagelse i Antalya-regionen!

Når du rejser til Antalya, har du perfekt mulighed for afslapning i skønne omgivelser. Blot en times kørsel derfra, finder du et fredsfyldt ferieparadis i byen Belek. Vandet er klart og strandbredden er lang, og her har du mulighed for at se havskildpadder yngle. Nær stranden kan du vandre i den frodige eukalyptusskove eller prøve kræfter med én af de 14 golfbaner, som Belek også er kendt for.

En anden mulighed på rejsen til Antalya er den idylliske by Türkler, der er omgivet af flot hav og et fantastisk bjerglandskab. Her er der mulighed for dykning både i havet samt i vandland. Under vandet vil du blive imponeret af en ny og fremmed verden med smukke fisk og et flot koralrev. I Sealanya vandpark kan du se store rokker eller svømme blandt hajer. Derefter kan du nyde en madpakke i de nærtliggende olivenlunde eller købe håndarbejde og skindvarer på den lokale tyrkiske bazar.

Ét andet populært feriemål i Antalya-regionen er badebyen Alanya. Her giver de dominerende borgruiner byen dens historiske præg, der står i flot kontrast til den azurblå smukke havudsigt og de grønne bjergskråninger. I Alanya kan du nyde den berømte Kleopatrasstrand, besøge krydderimarkedet og det røde bytårn, samt udforske den smukke drypstenshule, så det er bestemt værd at slå et smut her forbi når i rejser til Antalya.

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her