Indhold: Om, Hotel, Transport, Attraktioner, Bykort, Information, Vejr, SoMe, Priser eller søg i verden - indtast sætning eller del af ord

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Find togtider og billetpriser på togrejser i Europa

#Växjö

Sverige

#Sverige Togrejser til Sverige Find information og inspiration om togrejser til Sverige på siderne her. Du finder også generel rejseinformation og fakta om Sverige. Visit Sweden Sverige er...

Sammenlign priser på hotel

Sammenlign priser fra mere end 700 forskellige hotel og bookingsider for at finde den billigste overnatning på destinationen, kun 1 klik - samme hoteller, bare billigere.

Destinations Video

Find rejseinspiration fra destinationen i en af de gode rejsevideoer vi har fundet til dig fra Youtube.

Togrejser til Växjö, Sverige

Her kan du se mere om togrejser, kort over station, information og link til jernbaneselskaberne hvor du kan finde mere om aktuelle køreplaner og ændringer i togtrafikken.

Med søgemaskine kan du søge efter øjeblikkets bedste tilbud på hoteller og lejligheder, med kun et klik kan du søge efter de bedste tilbud i de bedst kendte søgemaskiner og hotelsider. Du kan også finde turistinformation, vejr og vejrudsigt, helligdagskalendere og andre nyttige oplysninger.

Visit Växjö

Växjö er en mellemstor by som ligger i det sydlige Sverige. Navnet er en kombination af ordene ’vej’ og ’sø’ og man mener at det opstod da bønderne i området drog tværs over den frosne sø til markedet om vinteren.

Nogle mener at Växjö har sine rødder i hedensk kultur, da byens etablering i det 12. Århundrede var baseret på det biskoppelige behov for et lokalområde.

Det mærkværdige ved byen er at der i mange år har opstået brande, hvoraf næsten et dusin af dem har ødelagt store dele. På trods af de mange gange der har været behov for at genopbygge byen er der stadig mange fantastiske ting at se, så lad os se på nogle af højdepunkterne!

Der findes nogle fantastiske museer i Växjö

Et af dine første stops i Växjö bør være Smålands Museet, hvilket er en udstilling som er dedikeret til den 500 år gamle svenske glasindustri. Her kan du finde nogle fantastiske varer på udstilling, hvoraf højdepunktet er de middelalderlige bægere som blev fremstillede af en gammel glasmager. På denne udstilling kan du også finde en lang række utrolige glasskulpturer. Glem ikke at se verdens største samling af osteskålslåg!

På omkring 80 år (med start i 1850) flyttede mere end én million svenskere til Amerika. I Emigranthuset kan du finde hyldester til disse folk som udvandrede for at starte et nyt liv. Derudover kan du her finde en nøjagtig kopi af Mobergs kontor, hvor han skrev en lang række noveller vedrørende udvandring som inspirerede en rejse efter et nyt liv. Nogle af hans originale manuskripter kan findes på udstilling og hvis du har svenske forfædre, så kan du, med en aftale, spore din slægt.

Spisning er en af Växjös primære aktiviteter

Når det begynder at blive koldt og der kun er et begrænset udvalg af aktiviteter, så bliver madlavning lige pludselig en ny kunstart. Denne attitude reflekteres i politikken af PM & Vanner, hvilket uden tvivl er den bedste restaurant i Växjö. Det er en bistro indrettet med de klassiske sort/hvide gulvfliser, som tilbyder en menu som smelter traditionelle svenske retter sammen med international teknikker. Den grillede torsk er altid et godt valg.

Hvis du vælger at besøge Smålands Museet, så sørg for at du stopper for at få dig en bid mad i Kult, museets café. Her tilbyder de en lang række forskellige sandwicher, både varme og kolde, som alle har et gourmet twist. Der tilbydes også mere traditionelle caféretter, såsom suppe, salat, og tærte. Hvis solen skinner, så kan du nyde dit måltid ude i gårdspladsen.

Godt nok er Växjö ikke den mest besøgte by i Sverige, men den tilbyder en lang række unikke udforskningsmuligheder som ikke er at finde andre stede. Om du bare vil tilbringe lidt tid ved søen eller gerne vil opleve byens museer og restauranter, så vil du uden tvivl få dig en fantastisk tur!

Sightseeing og ture

Her kan du f.eks finde en lokal guide til en personlig sightseeing tur, eller du kan finde inspiration i vores partnerprogram der har en lang række tilbud på attraktioner, byture og billetter.

Check de mange tilbud

Hvor skal du bo ?

Hotel eller lejlighed ? hvilke er de bedste hoteller ? og hvor finder du de bedste tilbud ? Find inspiration i et udvalg af de bedst ratede og anbefalede hoteller og lejligheder. Hotelbedømmelser er opdateret og leveret af TrustYou kundeanbefalinger.

Bykort og afstande

Kig med på Google maps hvis du vil se nærmere på hvor du skal bo og du har behov for at beregne afstande eller rutebeskrivelse.

Lokal information

Når du besøger byen kan du med fordel gøre brug af den lokale turistinformation. Her kan du få masser af gratis og professionel hjælp til at planlægge hvad du skal se og gøre på din ferie. Hos turistinformatonen kan du også få en lang række brochurer og gratis kort over byer og regioner.

I den efterfølgende sektion kan du se mere om lokal information og rejsetips om byen.

 

Nærmeste station og terminal

Her kan du se hvilken station og terminal der ligger tættest på din destination

Lej din transport

Ferie med "egen" transport er let at arrangere og er, i mange tilfælde, den billigste løsning.

Lej en bil

Du kan søge de bedste priser i prissammenligning mellem alle større udlejningsfirmaer i vores partner søgemaskine, søg blandt de større udlejningsfirmaer

Godt at vide

Her finder du links til ting der er godt at vide under din ferie.

SJ Statens Järnvägar

De svenske statsbaner SJ (Statens Järnvägar) Vasagatan 10 Stockholm Sverige +46 010 751 60 00 Website Tog i Sverige I Sverige finder du et udmærket tog trafik system der forbinder de fleste...

Vejr og vejrudsigt

Her kan du se det aktuelle vejr samt en vejrudsigt for de kommende dage.

Vaxjo
overcast clouds
5.9 ° C
6.3 °
5.3 °
92 %
5.1kmh
100 %
lør
8 °
søn
5 °
man
2 °
tirs
2 °
ons
2 °

+ Information

Se bonus information om destinationen og du kan se og give anbefalinger af byen som rejsedestination - del dine oplevelser med andre.

City ratings

Her kan du se og give stjernebaserede karakter af byen som destination, du kan se og give karakter og du kan se og læse kommentarer. Del dine rejseoplevelser med andre.

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel
Create your own review
VAXJO
Average rating:  
 0 reviews

Sociale medier links

Error decoding the Instagram API json

Populære hashtags på disse sider:

#Togrejser #RejsGrønt #Sovevognstog #Interrail #Interrailpas #Hotel #Lejligheder #Traintravel

Andre hashtags er f.eks:

#Växjö #iVäxjö #VisitVäxjö #Sweden #VisitSweden #Sverige

EFTERLAD ET SVAR

Indtast venligst din kommentar!
Indtast venligst dit navn her